Monday, March 14, 2011

Hikayat Mereng Setiawangsa

"...Bila jasad bersatu...hiyahhh!"

Direntapnya tangkal kebal milik Taji kemudian ditekannya ke dalam pedang yang sudah menembusi tubuhnya lalu menusuk ke dalam badang Taji. Kebalnya yang dulu, kini tiada lagi. Taji sekarang tidaklah segagah dahulu. Hatta, tumbanglah jasad Merong dan Taji menyembah bumi. Lantas kesempatan ini digunakan tentera China dan Rom untuk menyerang saki baki tentera puak Geruda.

"Oh yeah!" jerit Marcus yakni putera Rom yang bakal berkahwin dengan Meng Li Hua, puteri dari China.

Sementara itu di Langkasuka...

"Aduh! Sakit kepalaku."

"Kenapa dengan kau Embok. Tidak keruan ku melihatmu. Apakah gerangan yang mengganggu fikiranmu?" tanya Pak Kesum selaku bapa angkat Embok.

"Hamba rasa ada yang tidak kena. Hamba rasa tak sedap hati sangat. Macam sesuatu yang buruk bakal berlaku!" jelas Embok dengan riak wajahnya yang penuh kerisauan.

"Mari ke sini anakku. Biar aku periksa dirimu."

Embok melangkah perlahan menuju ke Pak Kesum. Lalu, diletaknya tangan Pak Kesum di atas kepala Embok. Mata Embok menutup rapat. Bila bulu mata bertemu pelipat, maka dengan segera Pak Kesum melakukan urusannya.

Proootttt...

"Cis, anak tak kenang budi! Cuba bermain-main denganku! Bukankah senang jika awal-awal lagi kau khabarkan kau mahu membuang najis, celaka! Busuk nak mampus!"

"Hehehe...ala Pak Kesum ni, hamba nak bergurau pun tak boleh," ujar Embok sambil tangannya diletakkan di belakang punggung agar tidak terkeluar isinya.

p/s: Gua bosan dan tak tau nak buat apa sampai keluar idea mengarut ni!

1 comment:

  1. hahahahaaa mace hare kau punye fantasi la bro!.. tp ai like! :D

    ReplyDelete