Thursday, October 14, 2010

Bola Membunuh

"Woi! Tengok ni, penyokong Kelantan mati kena pukul penyokong Selangor," ujar Copra sambil ibu jari menunjuk ke gambar penyokong yang sudah terbaring keras atas rumput.

"Yeke kena pukul? Lu jangan main tuduh tuduh benda benda macam ni," sebagai penyokong pasukan Selangor gua perlu memberi sokongan tidak berbelah bagi di atas tuduhan tidak berasas itu.

"Habis tu, ko tak nampak darah darah tu? Siap ada putih putih lagi. Teruk betullah penyokong Selangor ni," sambung Copra lagi sambil memandang ganas wajah gua.

"Haish! Lu jangan mencabar kesabaran gua, pantang betul gua kalau kena tuduh tuduh macam ni," gua mendada dada bahu Copra. Ini juga sebagai tanda provokasi.

"Siyuuuttt! Ini memang cari gaduh ni, main dada dada pula," Copra membalas dengan menolak bahu gua.

"Habis tu, lu tak puas hati la ni ye?" Gua cuba memulakan rentak yang semakin panas.

"Yelah, dah ko start dulu."

"Ha, apa lagi, jomlah!!!"

***

Pagi itu gua dan Copra sama sama turun ke kafe untuk menjamu selera. Orang tengah lapar memang mudah naik angin. Tapi alhamdulillah, lapar lapar kami tak adalah sampai nak bertumbuk. Isu pasal penyokong Selangor dengan Kelantan yang tengok bola kat Stadium Shah Alam tempoh hari tu boleh dielakkan kalau masing masing mengamalkan perangai macam gua dan Copra. Walaupun berlainan negeri, kami tetap boleh lepak semeja sambil berbalas ejekkan.

2 comments:

  1. jiwa kena kental.. setakat kutuk mengutuk, ape la sangat, kan king

    ReplyDelete
  2. prodigy:
    gua syak semua yang pergi tu jiwa kacau.tu jadi celaka.tu lah akibat tak solat maghrib dulu,kena hasut dek setan la tu...

    ReplyDelete